Το τμήμα Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενείας Α1 επισκέφτηκε το οινοποιείο Κλάδος. Εκεί ο Κύριος Στέλιος Κλάδος μας ενημέρωσε για τη διαδικασία της Οινοποίησης. Στις εγκαταστάσεις γνωρίσαμε ακόμα τις διαδικασίες Οινογευσίας.
Το οινοποιείο Κλάδος είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1997. Οι πρώτες εγκαταστάσεις ήταν ένας μικρός χώρος στο δήμο Ρεθύμνου και είχε παραγωγή περίπου 20.000lt κρασί ετησίως. Η παραγωγή κάθε χρόνο αυξανόταν με σταθερούς ρυθμούς και το 2002 ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα στην εμφιάλωση. Το 2007 το οινοποιείο μεταφέρθηκε στη Σκεπαστή Ρεθύμνου σε ένα σύγχρονο κτίριο 700 τετραγωνικών μέτρων και ο εξοπλισμός του ενισχύθηκε σημαντικά με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας στην παραγωγή και στην εμφιάλωση. Το οινοποιείο περιβάλλεται από έναν αμπελώνα όπου καλλιεργείται, σύμφωνα με τα βιολογικά πρότυπα της ΔΗΩ, η Ρεθεμνιώτικη λευκή ποικιλία “Βιδιανό”. Οινοποιούνται οι ερυθρές ποικιλίες Λιάτικο, Κοτσιφάλι, Cabernet Sauvignon και Syrah καθώς και οι λευκές ποικιλίες Βιδιανό, Βηλάνα, Θραψαθήρι, Μοσχάτο Σπίνας και Sauvignon Blanc. Η γεωγραφική θέση του οινοποιείου καθώς και οι προηγμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, ευνοούν στη διοργάνωση ξεναγήσεων, γευσιγνωσίας και εκδηλώσεων.
0 Σχόλια